Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag door algen en mossen is een veel voorkomend probleem. Schoonmaken met een hogedrukreiniger is onhandig en zand spoelt weg, waardoor tegels kunnen verzakken. Bovendien werkt dit ook maar tijdelijk, omdat er “sporen” achterblijven en de aanslag dus zal terugkeren. Dit probleem kan op effectieve wijze opgelost worden met een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar middel, waarmee het oppervlak zoals: steen, hout, glas, gravel, etc. behandeld wordt.

Door middel van een nevelspuit wordt alle aanslag, inclusief “sporen” op een eenvoudige, veilige en langdurige manier verwijderd. Zonder schrobben, zonder naspoelen en zonder gevaar voor beplanting!

Groene aanslag op gravel- en kunststofbanen (bijv. smashcourt en pro bounce tennisbanen) 

De combinatie van groene aanslag verwijderen en het onderhouden van tennisbanen bleek een goede combinatie te zijn. Op gravelbanen bleek de combinatie al erg handig. Op tennisbanen kan zich gemakkelijk mos en alg ontwikkelen, wat gevaarlijke situaties opleveren. Groene aanslag op tennisbanen kan niet alleen gevaarlijk zijn voor de spelers, maar kan de levensduur van de tennisbaan verkorten. Vooral bij kunstgrasbanen kan de kunststof mat in de baan flink worden aangetast. Door groei van alg en mos kan de toplaag dichtslibben, waardoor hij geen water meer doorlaat. Op het moment dat er water op de baan blijft staan, zal dit de alg en mos groei bevorderen. Tennisbaan-Support VDS kan na kort onderzoek bekijken welke soort aanslag zich in en op de baan bevindt, waarna deze professioneel wordt verwijderd.

Resultaat zichtbaar binnen 1 week

Bij behandeling twee keer per jaar zijn de tennisbanen, maar ook uw  terras, bestrating, muren, tuinmeubels, glas, kunstgras en schutting het hele jaar verlost van groene aanslag.

Voor het verwijderen van algen en groene aanslag maken wij o.a. gebruik van het product “VDS-algenbestrijder”, dat u ook bij ons in eenheden van 10 liter kunt aanschaffen. Kijk hiervoor onder het hoofdstuk “Producten” op de website www.groene-aanslag.nl.